2009. május 6., szerda

Zsenge tavaszi karalábé - mangalicával


Ezt az ételt a hagyomány és az újra való törekvés fúziója ihlette. Talán kicsit nagyképű a fúzió szó, de jelen esetben azt gondolom igazán kifejező. Sokkal egyszerűbb ez az étel, mint látszik bár bevallom a jó alapanyagok és kész "hazai" is segítségemre volt. Azonban az összetevők nagyon jól kiegészítik egymást. A karalábékat mangalica raguval töltöttem meg, mely enyhén csípős a jófajta magyar erős paprikától. Mellé pedig friss paradicsomból főztem szószt, zsenge tavaszi zöld fűszerek felhasználásával és némi vörös és fokhagymát használtam még íz fokozónak. A zsenge karalábé ízével nagyon jó párost alkot a kissé csípős ragu, a friss paradicsom és zöldek pedig az étel tavaszias, friss ízvilágát hangsúlyozzák.

Nincsenek megjegyzések: