2009. december 10., csütörtök

Ne csomagolj!


Idén karácsonykor is folytatódik a Ne csomagolj! kampány, a természet védelméért


A Greenpeace tavaly kezdte el a Ne csomagolj! mozgalmat, mely a karácsonyi csomagolópapír haszontalan és pazarló mivoltára hívta fel a figyelmet.


Évente 100 000 tonna karácsonyi csomagolópapír fogy Európában, mely közel 600 000 fa kivágását jelenti. Ez pontosan 1,2 milliárd m² papír. Ezzel akár két és félszer be lehetne borítani Budapestet és mindezt csupán azért, hogy ajándékaink pár percig gyönyörű csomagolópapírban pompázzanak – majd a papírok egyetlen mozdulattal kerülnek a szemetesbe.


„Legyen ezentúl más a karácsony! Álljunk máshogy a dolgokhoz.” - áll a mozgalom középpontjában.


A kezdeményezés tavaly indult és 10 nap alatt több százezer emberhez jutott el a Többek között olyan ismert emberek álltak mellé, mint Till Attila, Szabó Győző, Nagy Ervin, Zséda, Zoób Katti, Pataki Ági.


Idén a „ Ne csomagolj” - melynek jelképe a zöld szalag lett- tovább folytatódik.


Kösd át ajándékodat te is egy szimbolikus zöld szalaggal, vagy akár viselheted is a csuklódra kötve. Ezzel fejezheted ki, hogy te nem csomagolsz papírba karácsonykor, így járulva hozzá a fák, a természet megmentéséhez.


Ajándékozzuk meg mi is a természetet!Hiszen léteznek olyan megoldások, melyekkel nem kell újabb fák százezreit kivágni. A meglepetés ettôl még lehet meglepetés. Csak rajtunk áll, hogyan csomagoljuk.


1 megjegyzés:

Nelli írta...

Nagyon jó ez a kezdeményezés! Én arra gondoltam, hogy jó lenne dobozokat becsomagolni, és minden évben abba tenni az ajándékokat, már az is sokat számítana, de ez a zöld szalagos kampány még fel is hívja a figyelmet az értelmetlen pazarlásra!

Szeretnélek meghívni egy szavazásra, de nem akarok kommentben belinkelni. Ha írsz egy emailt a címemre, akkor megírom a részleteket. Köszi!

Nelli