2010. február 17., szerda

Ananászos máj curry - linguine-vel


A csirke máj iránti rajongásomnak már hangot adtam egy korábbi bejegyzésben is.
Ezúttal F. barátnőm - Főzzünk abból ami a konyhában van - indíttatásból jött kreációját használtam fel alapötletként. F. eredeti receptjében csirke szívet használt, ami nagyon finom volt, ajánlom mindenkinek. Ha azonban nincs szívünk, illetve kevesebb időt szánunk a főzésre - a szívnek időt kell adni, hogy megpuhuljon, és folyamatos figyelmet, a folyadék pótlás végett - a csirke máj szuper hellyettesítő. Bevallom nem nagy hókuszpók, ez is az egyszerű, de nagyszerű ételek kategóriájába tartozik. Kevés salottahagymát dinsztelünk, majd rátesszük a csirke májat. Kicsit lepirítjuk, majd felengedjük egy kis csirkehús alaplé és ananászlé keverékével, ebben pár perc alatt puhára pároljuk. Sóval, frissen őrölt fekete borssal, és curry fűszer keverékkel ízesítjük. Legvégül egy utolsó rottyanás erejéig hozzáteszünk kockára vágott ananászt, és ha szép sárga ételt szeretnénk, még egy kis kurkumával hintjük meg a ragu tetejét. Ha krémesebbre szeretnénk, bár az alaplé és ananászlé keveréke szép selymes kettőst alkot, fejenként 1 nagy evőkanál tejszínt hozzáadhatunk. Al dente-re főzött linguine-vel tálalom.
Egy hosszú nap után, szuper feltöltős vacsora.

Nincsenek megjegyzések: